Wijken Welkom is terug in Stedelijk Museum Schiedam: Buurtfeest Schiedam Oost op 12 april

Nieuws
Schiedammers gaan naar Wijken Welkom.
Schiedammers gaan naar Wijken Welkom. (Foto: aad Hoogendoorn)

Wijken Welkom is een initiatief waarbij het museum alle Schiedammers uitnodigt voor een feestelijke wijkavond in het museum.

 ”Op zo’n avond kun je samen met je buren gratis een kijkje nemen in het museum. De hapjes, muziek en andere optredens komen uit je eigen wijk. We lopen samen naar het museum of kunnen je ophalen met een bus, net als bij een schoolreisje”, zegt directeur Anne de Haij. Het museum is van de stad, daarom nodigen we alle Schiedammers uit om hier feest te vieren. “Juist als dit je eerste bezoek wordt, ben je hier welkom”, zegt Meerten Zegers, stadsprogrammeur van het museum. De avond voor Oost op vrijdag 12 april is het eerste feest in een reeks van zes gratis buurtfeesten, steeds voor en door een andere wijk.

Alles uit de wijk Oost

Het museum organiseert de Wijken Welkom buurtfeesten samen met de wijken. Zo zijn er fleurige bloemen van Iris Bloemsierkunst, gefrituurde hapjes van snackbar de Pinguïn en feestelijk fruit van minisupermarkt Altin Basak. Live muziek uit de wijk is er van o.a. de swingende Jeugd Rijnmondband en muzikant Michael Samson van de Troubadours van Schiedam. Dansliefhebbers kunnen in tentoonstellingen kijken naar live dansoptredens van HipHop 010. Voor kinderen en families is er ook een leuke workshop in ons Atelier.

Met de bus naar het museum

Het feest begint om 19.00 uur op de Hoogstraat 112 en eindigt om 21.00 uur. Wie het gezellig vindt, kan samen wandelen naar het museum vanaf Wijkhuis Oost. “We verzamelen om 18.30 uur bij Boerhaavelaan 79. Wie niet goed ter been is, kan met een busje meerijden en natuurlijk word je ook weer teruggebracht. Net een schoolreisje!

“Een plek reserveren voor de bus kan door een bericht te sturen naar Meerten: meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl. We horen graag het graag als je een rollator of rolstoel meeneemt in de bus.

Geen kaartje nodig

Je hebt geen kaartje nodig voor Wijken Welkom. “Je hebt geen ticket nodig, maar als je mij een bericht stuurt weet ik wel op hoeveel mensen we ongeveer moeten rekenen. Je kunt je ook aanmelden via ons Facebook Event’, vertelt Zegers. “Vorige keer was het feest van Oost geweldig en heel druk! Ook als je nog vragen hebt, kan je mij een bericht sturen”. Meerten is te bereiken via meerten@stedelijkmuseumschiedam.nl. Met dank aan Wijken Welkom wordt mogelijk gemaakt dankzij gemeente Schiedam, VSBfonds, VriendenLoterij Fonds, Fonds 21, Mondriaan Fonds en eenmalige steun van de G.Ph.Verhagen-Stichting. Meer informatie via https://stedelijkmuseumschiedam.nl/activiteiten/wijken-welkom2024/