Rodi

Voortbestaan kinderboerderij De Veldmuis in gevaar

Donkere wolken boven de kinderboerderij... (Foto: Lou Bronger)

ZAANDAM - De eendjes, kippen en cavia's verzorgen, knuffelen met geitjes, schaapjes en varkentjes, even onthaasten in het drukke kinderbestaan. Als kinderboerderij De Veldmuis voor vrijdag 19 mei geen nieuwe bestuursleden vindt, gaat deze ontmoetingsplek voor kinderen en buurtbewoners zeker verloren. De Zaanse Daniëlle de Heer, die eerder al eens in het bestuur zat, zet zich ondanks haar drukke leven in om dit voorkomen. Ze heeft bovendien talloze ideeën met De Veldmuis.


Kinderboerderij De Veldmuis is gelegen naast de achttiende-eeuwse houtzaagmolen 'De Held Jozua', midden in de wijk Westerwatering, Zaandam. Daniëlle doet haar uiterste best om de kinderboerderij niet alleen te redden, maar ook het aantal activiteiten weer uit te breiden. "We willen weer wekelijks knutselen met de kinderen, meer leuke dingen met feesten als Pasen en Koningsdag organiseren. Het jaarfeest weer nieuw leven inblazen, de speeltuin uitbreiden en een theehuisje met prieel en picknicktafel realiseren."

Daniëlle deed vijf jaar geleden als bestuurslid de leden- en bestuurswerving, maar moest daar na drie jaar mee stoppen omdat ze fulltime ging werken. "Begin van dit jaar ben ik teruggevraagd door enkele vrijwilligers, omdat er op dit moment geen bestuur is", zegt ze. "De kinderboerderij ontvangt bovendien geen subsidie en draait volledig op vrijwilligers, waarvan er meer nodig zijn." 

Vrijdag 19 mei om 19.00 uur is er een algemene ledenvergadering op de kinderboerderij. Dit in de hoop dat buurtbewoners zich geroepen voelen de kinderboerderij te redden van de ondergang. De boerderij bevindt zich op Ilpendamstraat 38 in Zaandam. Wie zich verkiesbaar wil stellen als bestuurslid of vrijwilliger kan alle vacatures en informatie vinden op www.develdmuis.nl of e-mailen naar: info@develdmuis.nl om zich aan te melden.

Artikel geplaatst op woensdag 19 april 2017 - 08:54Reacties (0)


Reageer

Laatste reacties