Rodi

Sporting Krommenie JO9-1 de beste

In dit doel hebben de kampioenen vele malen gescoord. (Foto: aangeleverd)

KROMMENIE - De jonge spelers van Sporting Krommenie JO9-1 zijn kampioen geworden. De rood witten van Krommenie pakten zaterdag 13 mei officieus al de titel door puntverlies van KFC en Zaanlandia JO9-1. Woensdagavond 24 mei worden de jongemannen gehuldigd bij de club.


De spelers van JO9-1 mogen dan naar voren komen en de coaches Ernst Delgman en Arjen Catsburg doen dan een woordje. Ook de jeugdkampioenen van JO8-1, JO10-3 en JO13-2 worden tijdens dit kampioenenbal gehuldigd. Ze krijgen wat te drinken, wat lekkers en kunnen daarna vanaf 20.45 uur op een groot scherm kijken of Ajax het redt in de Europa League-finale tegen Manchester United. Iedereen is welkom, dus ook familie, vrienden en kennissen van de spelers.
De uitwedstrijd bij IVV, zaterdag 20 mei, was om des keizers baard. De jongens van de JO9-1 kroonden zich een week eerder al tot kampioen in de Tweede Klasse 05. Tegenstanders in de poule waren RCZ 2, OFC 1, Hercules Zaandam 1, Zaanlandia 1, KFC 1, Zaanlandia 3 en IVV 1. De betrokkenen rond de JO9-1 blikken terug op het succesvolle seizoen. “Dankzij de enthousiaste trainingen van coaches Ernst Delgman en Arjen Catsburg was de spelvreugde volop aanwezig en de teamspirit duidelijk zichtbaar. Er is wekelijks gestreden en ook de fanatieke ouders van dit team konden volop genieten van de diverse wedstrijden, waarin de stijgende lijn steeds meer zichtbaar werd. Het kampioenschap kwam een beetje onverwacht, maar door twee directe concurrenten op eigen veld te verslaan, konden we uiteindelijk de titelwinst vieren.”

Artikel geplaatst op donderdag 18 mei 2017 - 09:46Reacties (1)


ernst delgman ongeveer 1 jaar geleden

Heel mooi stukje geschreven. Bedankt daar voor. Zullen de mannen heel erg waarderen.

Reageer