Rodi

Walking Football nu ook bij vvBergen
55-Plussers strijden om Rodi Media Cup

De organisatie van Walking Football: van links naar rechts Willem Babyn, coördinator vrijwilligers, Dennis Schuit van Alkmaar Sport en Henk Borst voorzitter van voetbalvereniging Bergen.
(Foto's: Vincent de vries/RM)

BERGEN – Bij voetbalvereniging Bergen kunnen 55-plussers vanaf woensdag 29 november elke week gratis een partijtje Walking Football spelen. Het seizoen wordt afgesloten met de Rodi Media Cup.


"Je wordt er fitter van en je doet sociale contacten op, dus niet twijfelen, maar doen", lacht Henk Borst, voorzitter van voetbalvereniging Bergen. "We hebben dit plan uitgewerkt in nauwe samenwerking met Alkmaar Sport. Die instantie heeft exact inzicht waar en wanneer in deze regio al Walking Football wordt gespeeld. In principe wilden we er een heuse competitie van maken, maar we hebben gekozen voor een eindtoernooi, waarbij de teams strijden om de Rodi Media Cup."
Woensdag 29 november wordt de eerste partij gespeeld. 55-Plussers zijn elke woensdag van 13.00 tot 14.00 uur welkom bij voetbalvereniging Bergen om mee te doen. Na de wedstrijd kan men eventueel gebruikmaken van de douches. Het Walking Football-seizoen loopt tot eind mei. "Na elke wedstrijd wordt nog gezellig nagepraat", aldus Borst.

Niet rennen

Walking Football, of 'wandelend voetballen', is overgewaaid uit Engeland. Borst: "Een van de spelregels is zelfs dat er niet gerend mag worden. Dat voelt een beetje onnatuurlijk, maar je raakt eraan gewend."
Het veld waarop gespeeld wordt, in principe zes tegen zes, is twintig bij veertig meter. Tijdens de wedstrijd is er geen scheidsrechter, spelers geven zelf eventuele overtredingen aan. "Op locaties zoals in Schoorl, Heerhugowaard en Heiloo is Walking Football al aardig ingeburgerd", vertelt Dennis Schuit van Alkmaar Sport.
De intentie is om het eindtoernooi van alle Walking Football-initiatieven uit de omgeving aan het eind van het seizoen bij voetbalvereniging Bergen te houden. "We hopen op een grote opkomst van teams uit de hele omgeving", zegt Henk Borst. "Rodi Media is bereid gevonden een beker beschikbaar te stellen. Tevens verbinden we de naam Rodi Media aan dit evenement. Als het initiatief aanslaat willen we het elk jaar organiseren, telkens op een andere locatie."
Bel voor meer inlichtingen over dit initiatief naar Dennis Schuit, tel. 06-53444966. Opgeven kan bij Dennis Schuit, e-mail: d.schuit@alkmaarsport.nl of Henk Borst, e-mail: voorzitter@vvbergen.nl

Artikel geplaatst op donderdag 23 november 2017 - 10:50

Foto's