Rodi

Voorkom problemen met een goede accu!

(Afbeelding: aangeleverd)

-Advertorial-
De accu is het meest kritieke onderdeel van uw auto. De accu levert namelijk stroom en dat is nodig voor bijvoorbeeld de lichten, ruitenwissers en radio van de auto. Maar nog belangrijker, zonder accu zal een auto ook niet STARTEN!

Hoe werkt een accu?
De accu werkt als een chemische batterij. Deze batterij wordt tijdens het rijden opgeladen door de dynamo zodat er altijd voldoende stroom aanwezig is om de auto te laten functioneren. Indien u uw auto zeer weinig gebruikt of enkel korte afstanden aflegt, zal uw batterij doorgaans eerder aan vervanging toe zijn. Tijdens korte ritten wordt veel energie gevraagd en krijgt de accu minder tijd om weer op te laden.
Een niet goed werkende accu, zal dus minder goed in staat zijn de stroom te leveren. Bovendien is het dan ook nog eens een gegeven dat bij 0°C de accu standaard al met 20% capaciteit afneemt. Dat verklaart dus ook waarom in de wintermaanden meteen veel auto’s met autopech staan. In eenderde van de gevallen is de reden een kapotte accu.

Accu testen
U kunt de accu zelf testen. Laat in het donker de koplampen aan terwijl u de motor uit zet. Als de koplampen dan veel zwakker gaan branden, is de accu aan vervanging toe. U kunt natuurlijk ook uw accu laten testen door een ervaren specialist. Bij de Enkhuizer Bandenspecialist kunt u hiervoor terecht. Zij testen de accu met apparatuur en hebben voor uw auto altijd de juiste accu mocht de accu niet meer goed werken. De Enkhuizer Bandenspecialist stelt de klant namelijk centraal en streeft dus naar 100% tevredenheid. Dat kan alleen met het beste advies en door het leveren van kwaliteit.

Uw Bandenspecialist
De Enkhuizer Bandenspecialist is aangesloten bij het Uw Bandenspecialist-netwerk. Dit kwaliteitslabel kan alleen door de beste bandenspecialisten gedragen worden. Alle Uw Bandenspecialisten hebben de kwaliteit van werk en veiligheid op de weg hoog in het vaandel staan. Met een gepersonaliseerd advies staat de consument dan ook 100% centraal.
Of het nu gaat om een personenauto, motor of caravan, niets is de Enkhuizer Bandenspecialist te gek als het om banden gaat. Maar dus ook voor accu’s, remmen of schokbrekers bent u aan het juiste adres. Kom langs of maak een afspraak en ervaar zelf hoe tevreden u weer wegrijdt. Welkom bij de Enkhuizer Bandenspecialist!Enkhuizer Bandenspecialist

Zoutketen 2
1601 EX Enkhuizen
Tel: 0228 32115
www.uwbandenspecialist.nl

Artikel geplaatst op woensdag 14 december 2016 - 07:40

Foto's