Rodi

Winterkamperen in Noord-Holland

(Foto: aangeleverd)

Rond de kerst besluiten veel families een paar dagen samen op pad te gaan, en vakantiehuisjes zijn tijdens de feestdagen dan ook snel volgeboekt. Gelukkig bestaat er een alternatief: winterkamperen. Dat is veel goedkoper, avontuurlijker en u kunt genieten van de natuur. Wat is er immers mooier dan 's ochtends uw hoofd uit de tent of caravan te steken en de verse rijp nog op het gras te zien?

De echte diehards gaan natuurlijk op pad met een tentje, en koken boven een kampvuur. Maar ook met een caravan is winterkamperen een unieke ervaring. Informeer vooraf wel zorgvuldig welke trekhaak geschikt is voor uw auto en caravan, want als de wegen glad zijn kan het rijden met een caravan moeilijker worden. Uitgebreide informatie vindt u bijvoorbeeld bij een webshop als Rameder. Of u nu voor een tent of een caravan kiest, het is handig om te denken aan waterdichte schoenen, kniematjes om niet op de koude grond te hoeven zitten en heat pads voor koude handen en voeten. Meer tips voor comfortabel kamperen in de winter vindt u hier.

Hier een overzicht van de Noord-Hollandse campings die deze winter open zijn:

 • Camping Tempelhof in Callantsoog

  In Callantsoog kunt u genieten van het strand, of een wandeling maken door het Kooibos. Op de luxe kampeerplaatsen kunt u met uw tent of caravan terecht. Elke kampeerplaats heeft elektriciteit, water, kabel-tv, wifi en naar wens ook privé-sanitair. Ook zijn er bungalows te huur, voor als het kamperen u te koud wordt. Meer informatie vindt u op de website van de camping.

 • Camping Alkmaar

  Deze camping ligt tussen Alkmaar en Bergen aan Zee, waardoor u kunt kiezen tussen wandelingen langs het strand of een uitstapje naar de binnenstad van Alkmaar. Ook kunt u genieten van de prachtige duinen bij Schoorl, waar op 28 december een ATB toertocht plaatsvindt. U kunt met een caravan, tent of camper terecht, en tegen een toeslag krijgt u ook elektriciteit en internet. Vooral elektriciteit is erg fijn, want tijdens koude nachten kan een elektrisch kacheltje in de caravan uitkomst bieden. Camping Alkmaar verhuurt ook trekkershutten. Meer informatie vindt u hier.

 • Camping 't Venhop

  Camping 't Venhop ligt iets ten zuiden van Hoorn. Hier kunt u prachtig wandelen of fietsen langs het IJsselmeer, of de historische binnenstad van Hoorn bezoeken. Alle plaatsen zijn het gehele jaar beschikbaar, en met een klein tentje kunt u hier al vanaf 9 euro kamperen. Verdere informatie over Camping 't Venhop is op de website te vinden.

 • Kustpark Egmond aan Zee

  Het Kustpark Egmond aan Zee heeft luxe campingplaatsen ter beschikking, met elektriciteit, kabel-tv, stromend water, een afvoer en riolering. De kampeerplaatsen zijn tussen de 50 en de 120 vierkante meter groot. U kunt uw tent, camper of caravan neerzetten, of een huisje op het terrein huren. Het park ligt in een natuurgebied en vlakbij het strand, en beschikt zelfs over een hotel. Kamperen in het Kustpark Egmond aan Zee is niet goedkoop: de prijzen per nacht beginnen bij 37 euro. Meer informatie vindt u op de website van het Kustpark.

 • Camping De Liede, Haarlem Camping De Liede is de stadscamping van Haarlem. Van hieruit kunt u Haarlem, Zandvoort en Amsterdam bezoeken. U kunt dus kiezen of u meer zin heeft in een strandwandeling, of in winkelen of theater. De camping zelf is vrij eenvoudig en niet duur (8 euro per persoon met een tent). Er is een kantine, u kunt fietsen huren en op de kampeerplaatsen gebruik maken van elekticiteit en wifi. Voor wie het koud krijgt beschikt De Liede ook over blokhutten. Reserveren kunt u via de website van de camping.

Artikel geplaatst op donderdag 15 december 2016 - 10:02